Uncategorized

 Așa cum cercetarea porumbului HP (High Population) a evoluat, aceeași evoluție a avut-o și înțelegerea noastră privind managementul bunelor practici necesare pentru a genera consistent producții mari. Alegând genetica potrivită este doar primul pas către succes. Momentul semănatului, necesarul de nutrienți și o densitate adecvată de plante influențează rezultatul la recoltare.

Pe baza cercetărilor de-a lungul timpului a companiei noastre, vă recomandăm să urmați aceste sfaturi pentru a profita la maximum de terenul dumneavoastră, folosind tehnologia HP.

ALEGEȚI HIBRIDUL POTRIVIT

Poate cea mai importantă decizie de management este selectarea unui hibrid potrivit în mod special pentru semaănatul la densități mari. Hibrizii de porumb HP de la Stine sunt mai scunzi decât hibrizii tradiționali și au frunze care cresc drept pentru a capta mai multă lumină solară. Acestea prezintă structuri compacte care produc rădăcini și tulpini remarcabile, asigurând o plantă mai robustă, care prosperă în condiții de densitate mare.

DETERMINAȚI NORMA DE SEMĂNAT ADECVATĂ

De exemplu, pe soluri foarte productive semănați în intervalul de 110.000-115.000 boabe la hectar, începând cu hibrizii cei mai tardivi și terminând cu hibrizii cei mai timpurii din gama HP.

SEMĂNAȚI DEVREME

Semănând mai târziu aveți ca rezultat plante mai mari și hibrizi adecvați pentru densități mai mici. Cu cât semănatul este întârziat, cu atât nevoia de a ajusta densitățile corespunzător este mai mare.

VERIFICAȚI DRENAREA SOLULUI

Solurile cu apă sau slab drenate sunt lipsite de oxigen. Când oxigenul sau apa reprezintă factorul limitativ în producția de porumb, sunteți nevoiți să folosiți o densitate mai mică;

VERIFICAȚI NUTRIENȚII ADECVAȚI

Niveluri medii până la ridicate de fosfor și potasiu, cu cantitatea adecvată de azot și sulf aplicată la momentul potrivit, sunt esențiale. Cele mai multe dintre acestea trebuie aplicate în perioada de vegetație și trebuie să includă sulful.

 URMÂND ACESTE RECOMANDĂRI, SEMĂNATUL LA DENSITĂȚI MARI AR PUTEA AVEA IMPACT SUBSTANȚIAL ASUPRA PRODUCȚIILOR ÎN MAI MULTE MODURI.

STINE SE AȘTEAPTĂ LA:

3-9% CÂȘTIG ÎN PRODUCȚIE – Trecerea la rânduri înguste cu o distanță de semănat mai egală ar putea rezulta în câștiguri de randament de 3 până la 9%;
5-12% CÂȘTIG ÎN PRODUCȚIE – Selectarea hibridului potrivit cu genetica HP pentru terenul dumneavoastră se poate traduce în creșterea producției cu 5 până la 12 %;
10-20% CÂȘTIG ÎN PRODUCȚIE – Asigurați-vă că solul dumneavoastră are nutrienții necesari iar aspectul acesta poate duce la o creștere a randamentului cu 10 până la 20%.